info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

Tarieven en vergoedingen

Introductie

De vergoeding voor fysiotherapie is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Onze praktijk VIT Fysiotherapie heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract. Enkele aanvullende zorgverzekeringen, zoals Just, stellen extra voorwaarden waar wij (en veel andere praktijken) helaas niet aan kunnen voldoen. Momenteel is dit de enige aanvullende verzekering waarvan wij dit weten. Wij willen je attenderen dat het je eigen verantwoordelijkheid is om na te gaan of je zorgverzekering de behandelingen vergoedt. Indien je hier vragen over hebt, helpen wij je graag. De zorgverzekeraars bepalen de behandeltarieven van alle bij hen aangesloten fysiotherapeuten. Zij kunnen je ook precies vertellen wat de hoogte van het tarief is en wat dat voor jou betekent. De tarieven zoals hieronder beschreven, zijn uitsluitend van toepassing op behandelingen waarover met de zorgverzekeraar geen afspraken zijn gemaakt, dus welke niet worden vergoedt. Niet nagekomen afspraken worden conform deze tarieven bij je in rekening gebracht.

Zitting fysiotherapie €42  
Intake en onderzoek met verwijzing   €69  
Intake en onderzoek zonder verwijzing €69
Zitting manuele therapie €55
Lange zitting fysiotherapie €75
Telefonische zitting €20
Toeslag voor aan huis behandeling/training €15
Uitgebreide rapportage €85
Tapen €20
Niet nagekomen afspraak €42
   
Personal Training kennismaking €20
1x Personal Training intake €84
1x Personal Training €69
10x Personal Training €660
26x Personal Training €1664  
8x Medische fitness €70
8x Groepstraining €100

Onze praktijk heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract. Enkele aanvullende zorgverzekeringen, zoals Just, stellen extra voorwaarden waar wij (en veel andere praktijken) helaas niet aan kunnen voldoen. Momenteel is dit de enige aanvullende verzekering waarvan wij dit weten. Wij willen je attenderen dat het je eigen verantwoordelijkheid is om na te gaan of je zorgverzekering de behandelingen vergoedt. Indien je hier vragen over hebt, helpen wij je graag.

 

Wil je aan ons doorgeven hoeveel behandelingen je vergoedt krijgt? Als service kunnen wij je een indicatie geven van de vergoeding die in je polis staat. Helaas kun je hier geen rechten of plichten aan verbinden. Bij twijfel: bel of informeer bij je zorgverzekeraar, zij kunnen je daar uitstekend over informeren.

Indien je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, krijg je een nota van ons die je direct per pintransactie kan betalen. Ook is het mogelijk dat wij de nota naar je e-mailen of opsturen per post. 

 

Chronische lijst: 

Aandoeningen die staan op de chronische lijst worden vanaf de 20e behandeling vergoedt uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoedt uit de aanvullende verzekering. Indien deze aanvullende verzekering de eerste 20 behandelingen niet dekt, komen de resterende behandelingen voor eigen rekening.

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij de basisverzekering wel direct een aantal behandelingen vergoedt. Denk hierbij aan onder andere COPD, CI, artrose heup en/of knie, COVID-19 revalidatie en nog meer. Voor meer informatie hierover, vraag het aan een van onze medewerkers of neem contact op met je eigen zorgverzekeraar. Voor elke indicatie gelden namelijk verschillende vergoedingen en voorwaarden.

 

Kinderen tot 18 jaar: 

Bij fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar, worden de eerste 18 behandelingen per indicatie vergoedt door de basisverzekering. Behandelingen na de 18e behandeling worden vergoedt door uw aanvullende verzekering.

Uw polisvoorwaarden zijn altijd leidend.

Indien je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt afgesloten of wanneer de zorgverzekeraar de behandelingen niet vergoed, valt de behandeling onder particuliere fysiotherapie. Je krijgt dan een rekening van ons. Deze kan je direct aan de balie afrekenen (per pintransactie) of je kan een factuur per e-mail of per post ontvangen. 

Afmelden

Wanneer je verhinderd bent en de afspraak wilt annuleren, neem dan minimaal 24 uur van tevoren (op werkdagen) contact op met de praktijk. Dit mag ook via e-mail of voicemail. Zo geef je andere mensen de kans om op korte termijn een afspraak in te plannen. Wanneer te laat wordt afgezegd, zijn we genoodzaakt de zitting in rekening te brengen.