info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

SPORTFYSIOTHERAPIE

WAT IS SPORTFYSIOTHERAPIE?

Sportfysiotherapie is een onderdeel binnen de fysiotherapie, specifiek gericht op sport gerelateerde hulpvragen. Een lichamelijke klacht kan sportprestaties flink beïnvloeden. Onze therapeut kijkt met je mee hoe de lichamelijke klacht verholpen kan worden zodat je weer optimaal kan presteren binnen de sport die jij beoefent. Sportfysiotherapie kan ook helpen bij blessurepreventie, door de belastbaarheid doelgericht en effectief te verhogen of aan te passen aan de belasting. Een ander belangrijk onderdeel is het verbeteren van de sportprestaties middels sportspecifieke training. Denk hierbij aan techniek, kracht/uithoudingsvermogen, cardiovasculaire training etc. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de sport die jij beoefent. Het mentale aspect mag overigens niet vergeten worden binnen de sportfysiotherapie. Het helpt je om vertrouwen in je lichaam terug te winnen, na het oplopen van een blessure.


Onze specialisten: Thijs Dubbers, Tom van Veldhoven, Cato Lever & Blake Lemmers 

WANNEER NAAR EEN SPORTFYSIOTHERAPEUT?

Wanneer je klachten ervaart die invloed hebben op je sportprestaties is het goed om contact op te nemen met onze sportfysiotherapeuten. Je kunt hierbij denken aan acuut letsel, overbelasting, chronische klachten of een verkeerde houding. Angst voor bewegen en/of het oplopen van blessures, past ook binnen de sportfysiotherapie.

VEELGESTELDE VRAGEN

Sportfysiotherapie is voor iedereen met een sport gerelateerde hulpvraag. Het maakt niet uit of dit op amateur of professioneel niveau is, wij kijken en denken graag met je mee!

Hand- en polsfysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De tarieven zijn per zorgverzekeraar verschillend. Wanneer je vragen hebt over de tarieven, kun je het beste je zorgverzekeraar contacten.  Indien je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zijn de kosten zoals te lezen bij tarieven