info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

Personal training

Wat is personal training?

Bij personal training krijg je persoonlijke begeleiding voor het behalen van je doelen gericht op sporten en leefstijl. Door middel van een op maat gemaakt trainingsplan gaat de personal trainer samen met jou aan de slag.
Onze personal trainer is ook werkzaam als fysiotherapeut. De combinatie maakt dat hij zeer gespecialiseerd is en je optimaal kan helpen bij het behalen van je doelen.

 

Gedurende de eerste afspraak gaat de personal trainer samen met jou in gesprek over je doelen en je leefstijl. Daarnaast is er veel aandacht voor belemmerende factoren voor het behalen van deze doelen. Vervolgens wordt gekeken wat je huidige fitheid is, middels een lichamelijk onderzoek en het afnemen van fysieke testen.

Wanneer?

Wanneer je aan de slag wilt met één of meerdere van de onderstaande onderdelen, is het mogelijk om te kiezen voor personal training:

  • Gewichtsafname
  • Verbeteren van lichaamsfuncties: kracht, uithoudingsvermogen, sportprestaties, cardiovasculaire conditie, vermindering van klachten en pijn, slaap, beweeggedrag en houding.
  • Mentaal welbevinden: zelfacceptatie, psychologische flexibiliteit, gevoel van controle op je leven.
  • Kwaliteit van leven: stressvermindering, je grenzen kennen, gedragsverandering (bijv. stoppen met roken en ongezond eetgedrag)
  • Dagelijks functioneren: zorgen voor jezelf, zelfkennis, kennis over gezondheid en kunnen werken.

Kosten en paketten

Om je optimaal te kunnen helpen bieden wij verschillende opties aan:

– €20,- | Kennismakingsgesprek, waarbij er wordt bepaald wat een passend trainingspakket voor je is

– €48,- | Uitgebreide intake

– €69,- | Losse personal training


Trainingspakketten (inclusief intake):

– €660,- | 10 trainingen van 60 minuten

– €1664,- | 26 trainingen van 60 minuten

Veelgestelde vragen

Uit ervaring weten wij dat relevant en up-to-date onderzoek afgestemd moet worden op de individu voor een zo goed mogelijk resultaat. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel theorieën en methodes voor het positief beïnvloeden van gezondheid. Helaas is dit vaak gebaseerd op meningen, persoonlijke ervaringen, verouderd en onbetrouwbaar onderzoek. Ook wordt onderzoek vaak verkeerd geïnterpreteerd en daarom verkeerd ingezet. Hierdoor komt het regelmatig voor dat doelen niet optimaal bereikt worden. Bij VIT Fysiotherapie wordt literatuur nauwkeurig afgestemd en doelgericht ingezet.

Fysieke training staat centraal binnen personal training. De vorm van fysieke training wordt bepaald door jouw hulpvraag. Bijvoorbeeld: sneller kunnen sprinten en langer kunnen hardlopen verlangen beide een andere trainingsmethode. Evenals voor afvallen en opbouw van spiermassa. Naast fysieke training is mentale training onmisbaar binnen personal training. Fysieke training is namelijk alleen mogelijk wanneer je jezelf hiertoe kan zetten. Samen met de personal trainer leer je daarom ook om uit je comfortzone te stappen.

Tijdens personal training worden eventuele huidige lichamelijk klachten en klachten uit het verleden goed in de gaten gehouden. Onze personal trainer is namelijk ook fysiotherapeut. 
Wanneer je lichamelijke klachten in de weg staan tot het bereiken van je hulpvraag kan er mogelijk fysiotherapeutisch behandeld worden. Dit kan alleen indien de klacht past binnen fysiotherapie. Dit wordt middels een lichamelijk onderzoek en gesprek beoordeeld door de personal trainer.