info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

ALGEMENE FYSIOTHERAPIE

WAT IS ALGEMENE FYSIOTHERAPIE?

Een algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Wanneer je in het dagelijks leven lichamelijke klachten ervaart (acuut of langdurig), is het goed om eens langs een algemeen fysiotherapeut te gaan. De klachten die je ervaart worden met behulp van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek in kaart gebracht. Op basis van je hulpvraag en de gegevens uit het onderzoek, worden er doelen opgesteld. Om je doelen te bereiken heeft onze fysiotherapeut aandacht voor meerdere aspecten: bewegen, ontspanning, slaap, voeding, zingeving en sociaal welbevinden. Al deze onderdelen kunnen invloed hebben op je klachten. Op welke onderdelen de focus moet liggen? Daar gaan wij samen met jou naar op zoek!
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan het verhelpen, verminderen of stabiliseren van jouw klachten. De behandeling kan onder andere bestaan uit: voorlichting/advies, mobilisaties, mindfulness, oefentherapie, massage en medical taping.

WANNEER NAAR EEN ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT?

Wanneer je klachten ervaart aan spieren, pezen, banden en/of gewrichten, kan je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Een aantal voorbeelden waaraan je kan denken zijn: peesontstekingen, bandletsels, houding gerelateerde klachten, revalidatie na een operatie, artrose en/of te gespannen spieren. De klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens activiteiten zoals sporten, uw werkzaamheden, door een ongeval, door stress en/of veroudering.


Een algemeen fysiotherapeut is ook bekend met het behandelen van functiestoornissen na aanleiding van hart- en vaatziekten, zenuwletsels en bijvoorbeeld longaandoeningen. Denk hierbij aan de behandeling van hartklachten, beroerte (CVA), Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD), Claudicatio Intermittens (CI) en Multiple Sclerose (MS).

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen fysiotherapie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Wanneer blijkt dat er meer specialistische zorg nodig is, zal dit met je worden besproken.

Wanneer je niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door een operatie of ziekte, is het voor ons geen probleem om je thuis te behandelen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de huisbezoeken gewoon vergoed door je zorgverzekering. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een verwijzing van je huisarts of specialist. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie zijn de kosten voor een aan huis bezoek zoals te lezen bij tarieven.

Hand- en polsfysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De tarieven zijn per zorgverzekeraar verschillend. Wanneer je vragen hebt over de tarieven, kun je het beste je zorgverzekeraar contacten.  Indien je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zijn de kosten zoals te lezen bij tarieven