info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

PILATES

PILATES BIJ VIT FYSIOTHERAPIE NIJMEGEN

Bij VIT Fysiotherapie is het mogelijk om pilates lessen te volgen. Pilates is een trainingsmethode met als doel lichaam en geest sterker, soepeler en meer gebalanceerd te krijgen. We gaan aan de slag met het versterken van jouw buik, onderrug, bekken en bilspieren om zo een sterk lichaamscentrum te krijgen. Dit lichaamscentrum noemen we ook wel ons ‘’power house’’ en is erg belangrijk bij alle houdingen en bewegingen in ons dagelijks leven. Verder gaan we veel aan de slag met gecontroleerd bewegen. We hebben de volledige aandacht op ons lichaam waardoor lichaam en geest veel meer met elkaar in verbinding komen. Je krijgt meer lichaamsbewustzijn, je lichaamshouding verbeterd en eventuele klachten kunnen verminderen.

VOORDELEN VAN PILATES

  • Een sterk ‘Power house’: Pilates legt de focus op het versterken van je kernspieren – de buik, onderrug, bekken en bilspieren. Door dit ‘power house’ te versterken, creëer je een stevig fundament van waaruit je de rest van je lichaam kunt versterken en ondersteunen.
 
  • Een correcte lichaamshouding: De pilates-methode benadrukt het belang van een goede lichaamshouding, niet alleen tijdens de training, maar ook in het dagelijks leven. Door pilates te beoefenen, ontwikkel je een beter bewustzijn van je lichaamshouding en leer je hoe je deze kunt verbeteren voor een gezondere en meer zelfverzekerde uitstraling.
 
  • Soepele spieren en gewrichten: Pilates oefeningen zijn ontworpen om zowel kracht als flexibiliteit op te bouwen. Dit betekent dat je niet alleen sterker wordt, maar ook soepeler. Dit is vooral gunstig voor mensen die last hebben van stijve en stramme spieren en gewrichten.
 
  • Vrije ademhaling: Pilates moedigt een diepe en bewuste ademhaling aan, wat niet alleen helpt om de zuurstoftoevoer naar je spieren te verhogen, maar ook om stress te verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen.
 
  • Veilig en toegankelijk voor iedereen: Een van de grootste voordelen van pilates is dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde atleet, pilates biedt een veilige en effectieve manier om aan je lichaam te werken zonder het risico op bles

WANNEER KIEZEN VOOR PILATES BIJ VIT FYSIOTHERAPIE?

Pilates is veilig en toegankelijk voor iedereen. Pilates is een goede optie als je:    

 

 

• Je lichaam wil versterken 

• Je houding wil verbeteren 

• Chronische pijnklachten hebt 

• Rugklachten ervaart 

• Mentaal welbevinden wil verbeteren 

• Stressklachten ervaart 

• Meer lichaamsbewustzijn wil creëren 

• Preventief wilt werken tegen blessures

 

 

Onze fysiotherapeut Cato Lever zal de pilates lessen verzorgen. Ze is geschoold bij de opleiding Pilates Care in Zwitserland. Deze opleiding is gebaseerd op de basisprincipes van het originele pilates concept van meneer Joseph Pilates.

GROEPSGROOTTE PILATES NIJMEGEN EN KOSTEN

Groepsgrootte

De lessen worden gegeven in groepen van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd op een oefenmatje. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is een handdoek, een flesje water en een goed humeur.

 

Actuele lestijden:

Maandag 19.30 – 20.30

 

 

Kosten

Proefles: 1x gratis 

Losse les: €18,00

10-rittenkaart: €150,00 – 6 maanden geldig  

 

Wanneer je verhinderd bent, neem dan minimaal 24 uur van tevoren contact op met de praktijk. Dit mag ook via Whatsapp, email of voicemail. Zo geef je andere mensen de kans deel te nemen aan de les. 

Wanneer te laat wordt afgezegd, wordt de les verrekend.