info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

Dansers en musici

fysiotherapie voor dansers en musici

Dansen en musiceren is een kunstvorm, maar zeker ook een bijzondere tak van sport. Een relatief kleine blessure kan voor een musicus of danser een grote beperking zijn. De behandeling voor musici en dansers is er op gericht om de beweging en belastbaarheid te herstellen, zodat het musiceren of dansen zonder problemen kan worden hervat.


De klachten die je ervaart worden met behulp van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek in kaart gebracht. Op basis van je hulpvraag en de gegevens uit het onderzoek, worden er doelen opgesteld. Om je doelen te bereiken heeft onze fysiotherapeut aandacht voor meerdere aspecten: bewegen, ontspanning, slaap, voeding, zingeving en sociaal welbevinden. Al deze onderdelen kunnen invloed hebben op je klachten. Op welke onderdelen de focus moet liggen? Daar gaan wij samen met jou naar op zoek!

 

Onze specialist: Tom van Veldhoven 

Wanneer?

Wanneer je lichamelijke klachten ervaart tijdens het dansen en musiceren, op amateur of professioneel niveau, is het goed om een afspraak te maken met onze praktijk. Onze fysiotherapeut Tom van Veldhoven is gespecialiseerd in klachten bij dansers en musici. Tom musiceert zelf ook en als sportfysiotherapeut heeft hij langere tijd gewerkt voor Introdans en de Dansacademie.


De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde (NVDMG).

Veelgestelde vragen

Fysiotherapie voor dansers en musici is voor iedereen die klachten ervaart tijdens het uitvoeren van deze handelingen, op amateur of professioneel niveau.

Hand- en polsfysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De tarieven zijn per zorgverzekeraar verschillend. Wanneer je vragen hebt over de tarieven, kun je het beste je zorgverzekeraar contacten.  Indien je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zijn de kosten zoals te lezen bij tarieven