info@vitfysiotherapie.nl​
024-3774734

HAND- EN POLS REVALIDATIE

WAT IS HAND- EN POLSFYSIOTHERAPIE?

Een letsel aan een vinger, hand of pols kan een grote impact hebben op het dagelijks functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er voor zorgen dat je alledaagse bezigheden (het huishouden, hobby’s of werkzaamheden) niet meer goed kan uitvoeren. Hand- en polsfysiotherapie richt zich specifiek op klachten in dit gebied. Een handfysiotherapeut/polsfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd. Hiervoor heeft de fysiotherapeut meerdere cursussen en bijscholingen gevolgd.

 

Onze hand- en pols specialisten: Tom van Veldhoven & Thijs Dubbers

WANNEER NAAR EEN HAND- EN POLS SPECIALIST?

Om de functie van de hand/pols zo goed mogelijk te herstellen is een gespecialiseerde behandeling van een handfysiotherapeut aan te raden. De fysiotherapeut begint met een vraaggesprek en een onderzoek. Hierdoor wordt goed in kaart gebracht wat precies de klachten zijn en wat hier mogelijk de oorzaak van is. De behandeling is gericht op het herstellen van de beweeglijkheid en het verbeteren van de spierkracht, zodat de functie weer terug komt. Dit wordt onder andere gedaan middels het uitvoeren van oefeningen, passend bij de fase van herstel. Verder besteed de fysiotherapeut veel aandacht aan goede instructies en adviezen. Wanneer nodig zal de fysiotherapeut ook aandacht hebben voor andere aspecten die van invloed kunnen zijn op je klachten, zoals ontspanning, slaap, voeding, zingeving en sociaal welbevinden.


In sommige gevallen is herstel niet mogelijk. Ook in dat geval kan handfysiotherapie van belang zijn. Dat kan zijn om erger te voorkomen, of om er voor te zorgen dat je handige trucjes leert om pijnreacties en/of ontstekingsreacties te beperken.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hand- en polsfysiotherapie is voor iedereen met klachten aan hand, pols of onderarm.

Hand- en polsfysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De tarieven zijn per zorgverzekeraar verschillend. Wanneer je vragen hebt over de tarieven, kun je het beste je zorgverzekeraar contacten.  Indien je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zijn de kosten zoals te lezen bij tarieven